sábado, 22 de outubro de 2016

CICLE DE CONFERÈNCIES ‘EAST COAST/WEST COAST: ARQUITECTURA ENTRE BARCELONA I LISBOA’

El proper 27 d’octubre comença el cicle ‘East Coast/West Coast’ organitzat des d’Arquitectes per l’Arquitectura, que es cel·lebrarà els dijous de manera quinzenal  en 12 xerrades consecutives fins a l’abril del proper any. Tindrà lloc, alternativament, entre Barcelona i Lisboa i tractarà les seves arquitectures.

‘Després de la trajectòria iniciada amb el cicle ‘Entre l’avui i l’ara: arquitectes en trànsit’ el 2015 i continuada pel cicle ‘Converses d’Arquitectura’ amb el patrocini de Trespa, des Arquitectes per l’Arquitectura volem seguir amb un nou cicle que doni continuitat i aporti noves perspectives.
En aquesta ocasió, i com a símil amb les sempre recurrents diferències entre la costa est i oest dels EUA, volem aprofundir en les relacions de les arquitectures produïdes a banda i banda de la península ibèrica: un mateix lloc geogràfic però amb la diferència substancial de les aigües que els banyen, l’oceà atlàntic i el mar mediterrani i, en conseqüència, les variacions culturals derivades d’aquest fet.

Són conegudes les relacions fluïdes entre les dues tradicions arquitectòniques, tant per la seva pertinença a aquest fet geogràfic com per la singularitat cultural dins d’aquest conjunt. Des dels anys 70 es fa palesa aquesta relació entre arquitectes portuguesos i catalans,  mantinguda en el temps i que s’ha manifestat institucionalment des d’organitzacions com el FAD, que des de fa uns anys han ampliat els seus premis a les obres realitzades en tota la península, incloent Portugal.

Seguint aquesta tònica, el cicle s’organitzarà al voltant de 12 xerrades, que quedaran repartides de la següent manera: 6 xerrades a Barcelona i 6 a Lisboa. Les xerrades a Barcelona estaran formades per dos ponents catalans i un ponent portuguès. Les xerrades a Portugal estaran formades per dos ponents portuguesos i un ponent català. En totes elles intervindrà la figura d’un moderador que ajudi a guiar el debat després de les exposicions dels equips participants. Cada participant disposarà de vint minuts d’explicació prèviament a la taula de debat.

La freqüència serà quinzenal, amb una ponència al mes a Barcelona i una altra a Portugal. Els equips convidats seran una barreja d’arquitectes joves amb arquitectes de més recorregut, el que contribuirà a enriquir el cicle i en animar un major nombre d’assistents.


 Per a més informació podeu contactar a web@arqxarq.es
Sem comentários:

Enviar um comentário

Nota: só um membro deste blogue pode publicar um comentário.